Nemzeti Összetartozás Napja

Gimnazista diákjaink a Rákóczi Szövetség által kiírt „Június 4-i Diákutaztatási Program” keretében a szlovákiai Szenc városba utaztak 2023. június 2-án, hogy a Közgazdasági és Pedagógiai Szakközépiskola tanulóival közösen emlékezzenek meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról.

Első utunk a lévai 1849-es Emlékműhöz vezetett, ahol a Nagysallónál elesett magyar honvédek emlékművét koszorúztuk meg.

Immár harmadik alkalommal a szenci partneriskolában előadott műsorunk után a Szenczi Molnár Albert féldomborművét és az emlékparkban felállított szobrát koszorúztuk meg.

Utunk a fővárosba, a csodálatosan szép Pozsonyba vezetett.

A Duna bal partján a vár területén sétálgattunk, betekintettünk a belső udvarba is. Önkéntelenül összehasonlítottuk a budai várral, ahonnan lenézve szintén a Duna látványa fogad minket. Leérve a várból megálltunk a koronázási templomnál, hisz Pozsony ősi koronázó városunk.

A Vár megtekintése után, az óvárosi sétánk során láttunk középkori szűk utcácskákat, klasszicista és barokk épületeket, de távolban nagyon modern házakat is. Kedvünkre, biztonságosan nézelődhettünk, mivel itt majdnem minden utca sétálóutca, sok érdekes emlékművet és műemléket csodálhattunk meg.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

WordPress Lightbox Plugin