TIOP-1.1.1-07/1-2008-0313

tiop-m1

Világszínvonalú informatikai támogatás az oktatásban

 

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai fejlesztési pályázati program jóvoltából a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolában új eszközparkkal indult a 2011/2012-es tanév.

Az új interaktív tanítási környezet feltételeinek megteremtéséhez az Intézmény 4 db interaktív táblát, 17 db iskolai PC munkaállomást, 1 db szervert üzemelt be, melyek a 2011. augusztus 29-én tartandó ünnepélyes projektzáró rendezvényen kerültek átadásra a felhasználó pedagógusok és diákok számára.

A XXI. századi osztálytermekben a digitális tanórai környezet megteremtésével, az interaktív tanulási folyamat során a diákok a legmodernebb technológiával férnek hozzá a tananyaghoz. Az új oktatástechnológiai módszerekkel, a tudatos eszközhasználattal nemcsak az informatikai készségek, hanem a többi tanulói kulcskompetencia fejlesztése is megvalósul.

„A digitális taneszközök megjelenésével a mai kor diákjait jellemző digitális tudást ki szeretnénk használni, ennek segítségével hatékonyabbá, érdekesebbé tenni az oktatást.” – nyilatkozta Akaró Balázs, a projekt menedzsere.

A projekt kedvezményezettje a Hit Gyülekezete. A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0313 számú, „IKT eszközök beszerzése a Hit Gyülekezete által fenntartott oktatási intézményekben Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett és Salgótarjánban” című pályázathoz az összköltség 100 százalékában részesült támogatásban, melynek összege 33.060.536,-Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

tiop-m2

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

WordPress Lightbox Plugin